Годишна преподавателска конференция

Международна конференция „Успешната формула за професионално развитие на преподавателите по чужди езици“

 

За седми пореден път на 19 и 20.06.2015г. се проведе традиционната годишна конференция на АВО, този път посветена на сребърния ни юбилей. Затова и форматът на събитието бе по-мащабен: това беше първата регионална съвместна конференция на Еaquals, Международната асоциация за оценка и акредитация на качеството на езиковите услуги и АВО, Езиков и изпитен център.

Тази съвместна инициатива даде възможност на българските участници да се запознаят с най-новите тенденции в чуждоезиковото обучение, които до сега са били достъпни главно на организации, членки на Eaquals. По този начин АВО допринесе за отварянето на българското преподавателско общество към последните иновации в международен аспект.

Конференцията започна със специалното участие на ръководството на асоциацията: д-р Питър Браун, почетен председател на Eaquals, г-жа Сара Айткен, изпълнителен директор на Eaquals, г-н Ричард Роснер, председател на Eaquals и г-жа Любов Костова, директор на Британски Съвет, България. Специални поздравителни адреси бяха прочени от името на  кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова и заместник-министъра на образованието и науката, г-жа Ваня Кастрева, както и от много сдружения и организации, с които езиковият център е работил през годините. Присъстваха д-р Галя Матева, почетен председател на ОПТИМА, както и 196 участници - директори и преподаватели от множество партньорски училища, езикови центрове и други образователни институции от цяла България. 

За седма поредна година бяха връчени годишните преподавателски награди на АВО за високо академично качество, както и награди за принос към развитието на езиковия център.

Програмата включваше ранообразни и изключително интересни пленарни и работни сесии, свързани с най-новите тенденции и развития в областта на чуждоезиковото обучение, както и множество практически идеи за директно приложение в класната стая.

>> Вижте повече за конференцията

 

 

   

 

Поздравителен адрес от Министерство на образованието и науката

 нагоре

Поздравителен адрес от кмета на гр. София, г-жа Йорданка Фандъкова

 нагоре

Поздравителен адрес от Езикова школа "Англеланд" Враца

 

Поздравителен адрес от ЧСОУ и ДГ "Дрита"

 

Поздравителен адрес от Езикова гимназия "Бертолт Брехт" гр. Пазарджик

 

Поздравителен адрес от ЧНУ "Питагор" и ПЧМГ

нагоре